هر آنچه که راجع به سوییفت باید بدانیم
سوئیفت و به طور کامل جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) یک انجمن تعاونی غیر انتفاعی است که در سال ۱۹۷۳ میلادی توسط ۲۳۹ بانک از کشورهای مختلف در سراسر جهان تشکیل گردید و هدف اصلی آن راه اندازی سیستمی با روش استاندارد جهانی جهت جایگزینی آن با روش های ارتباطی غیر استاندارد کاغذی شود .
هم اکنون بیش از ۹۷۰۰ عنوان بانک و بیش از ۲۰۹ کشور جهان عضو این سیستم هستند . طبق آمار منتشر شده در سال ۲۰۱۸به طور روزانه و متوسط نزدیک به ۳۰ میلیون پیام از طریق این انجمن مبادله گردیده است.
مرکز اصلی این انجمن در شهر بروکسل کشور بلژیک میباشد که لازم به ذکر است باعث میشود این انجمن تحت قوانین جاری بلژیک عمل کند.
از اعضای پشتیبان این انجمن میشود از کشورهای آمریکا، انگلیس، هلند و همچنین هنگ کنگ اسم برد. این انجمن در هر کشوری دارای یک نقطه دسترسی یا SAP میباشد که کنترل آن به عهده شرکت مرکزی میباشد.

سیستم سوئیفت چه کاربردی دارد؟
سیستم سوئیفت در ایران جهت دریافت و ارسال هرگونه مبادلات ارزی بین بانکهای داخل کشور و خارجی مورد استفاده قرار میگیرد. این سیستم با توجه به ویژگی های خاصی که دارد همچنین سرعت آن و جلب رضایت مشتریان به یکی از بهترین استانداردهای جهانی تبدیل شده است.
برای آنکه بتوانید سیستم سوییفت را راحت تر درک کنید کافیست پروازهای هواپیمایی را در نظر بگیرید. برای پرواز از نقطه ای به نقطه دیگر، در برخی مواقع احتیاج است در فرودگاهی ، پرواز خود را عوض کنید. سوییفت دقیقا به همین شکل کار میکند،پول شما از یک کشور به کشور دیگر انتقال پیدا میکند تا به مقصد برسد.
در واقع شبکه سوئیفت، به جای انتقال خود وجوه، دستورهای پرداخت را با استفاده از کدهای سوئیفت به حسابهای موسسات ارسال مینماید. این سوئیفت بود که آی بن (IBAN) یا “شمارههای حساب بانکی بین المللی” و بیک (BIC) یا ” کدهای شناسایی بانکی” را به قالبهای استاندارد تبدیل کرد. سوئیفت، مالکیت و اداره سیستم BIC را بر عهده دارد و این بدین معنی است که میتواند به سرعت یک بانک را شناسایی کند و با امنیت، پرداخت را به آن ارسال کند.
